Cooperativa La Trilla

Cooperativa Consum Ecologic La Trilla

2a Edició de Cinema Social Club

És el sucre una droga autoritzada?, per molts professionals de la salut la resposta és que sí, ens ho expliquen al documental que es va emetre fa uns mesos al programa de TVE La Nit Temàtica, titulat Sobredosi de sucre, i que podreu veure aquest Divendres 27 al local de Marquesos 58 a les 19:30h. Us recomanem veure-ho, encara que pugui semblar que parlen del sucre com de verí, cal tenir en compte la desinformació que tenim sobre aquest ‘innocent’ producte, quantes persones són conscients del sucre ocult que hi ha els aliments que consumeix habitualment ?, qui és conscient de tot el sucre que consumeix diàriament ?, sap la població com afecta el consum habitual de sucre ?, sabem els límits en el consum de sal que ens recomana l’OMS, però i de sucre ?.

Hauríem saber-ho, ja que el sucre no només engreixa (el sucre refinat són calories buides que no aporten ni un nutrient), no és tan inofensiu com la majoria de persones pensen … Aquesta setmana es van publicar nous resultats d’un estudi que concloïa que el consum de sucre és tòxic fins i tot en quantitats ‘segures’. Es parla dels sucres afegits als aliments, no dels sucres naturals que contenen, per exemple, les fruites. Serveixi això com suport al que comentàvem ahir al post Augmenta el consum de pa … i de dolços envasats, és normal la indiferència mostrada pel MAGRAMA ?.

L’estudi realitzat per científics i investigadors de la Universitat d’Utah (EUA) i publicat a la revista Nature, va sotmetre a ratolins de laboratori a una dieta experimental en què un 25% d’energia procedia de sucres afegits. A la dieta humana això representaria una dieta normal i saludable amb l’afegit de tres llaunes de begudes gasoses i ensucrades. És moment de recordar el vídeo de la campanya contra les begudes ensucrades A que no et menjaries 16 paquets de sucre? llavors, per què te’ls beus ?.

Els resultats van ser una major mortalitat de les femelles (fins al doble) i disminució de la reproducció i de la protecció del territori dels homes. Els investigadors consideren que els nivells relativament baixos de consum de sucre afegit tenen efectes negatius sobre la supervivència dels ratolins, i que es poden extrapolar, que els nivells de consum de sucre fins ara considerats segurs, afecten la salut dels mamífers.

Tot i que s’hagin de seguir realitzant estudis que defineixin com afecta el sucre en la salut humana , hem de ser conscients del que se sap fins al moment , s’ha de baixar el llistó que teníem sobre el ‘ excés de sucre ‘ , hem de revisar el nostre ‘ consum amb moderació de productes amb sucres afegits ‘ per no tenir una sobredosi de sucre .

Font: http://www.gastronomiaycia.com/

Tags:

Sobre

Veure anteriors de